Dagens övningar


Mer "drag" i år

Så har det blivit vinter också här i Sörmland! Härligt!
Förra vintern då Loka var "bara barnet" fick hon vänja sig vid utrustningen och drog med en positiv inställning. Inga vikter fanns i pulkan.
Igår när pulka, skakel och sele togs fram igen, satt takterna fortfarande i, även om hon till en början var lite misstänksam. Väl igång kunde jag notera en större beslutsamhet att dra och det hamnade lite vikt också i pulkan. Härligt att se motståndet i form av vikt och uppförsbacke reta fram en större anstängning och att det tas som en utmaning.
Drömmen vore ett helt spann med Vit Herdehund så att man kunde åka med själv!

Lillebrorskomplex


–  Vi vill ju inte ha en Schäfer! Är en vanlig kommentar i Vit Herdhundskretsar. Så sant, det vill vi inte och det har vi inte. Visserligen är släktskapet obestridligt, men är Vit Herdehund är idag en självständig ras med en självständig agenda?

Det som ideligen kopplar ihop de två raserna är det lillebrorskomplex som tycks vara vanligt förekommande genom att konsekvent hävda ett avstånd till Schäfer. Vi måste styra vår ras självständigt utan att jämt snegla åt Schäfern för att se att vi är tillräckligt annorlunda från den. Vill vi ha en livlig och framåt hund ska vi inte avstå det bara för att Schäfern ska vara så! Vill du köra skyddet med din hund så avstå inte det därför att skyddsgruppen domineras av Schäfer. Betrakta Schäferhundklubben med samma respekt som de andra 16 rasklubbarna i SBK, men inte mer därför att de representerar just "storebror".

Vit Herdehund blir en självständig ras först den dagen vi agerar därefter. Så länge förtroendevalda, uppfödare och hundägare månar om skillnaderna som en prioritet mellan raserna är vi inte självständiga. Det är inte självständighet att ta beslut utifrån en annan ras eller rasklubb. Självständighet får rasen den dagen vi tar rodret och styr åt det håll vi anser är det rätta för Vit Herdehund, oavsett likheter och skillnader.


På hugget!

Nog för att Loka brukar ställa upp på träning med liv och lust, men idag var hon riktigt på hugget! Det härliga med henne är att trots att hon är taggad till tusen så håller hon ihop och klarar av att focusera på uppgiften. Härliga hund!

Nog för att Loka brukar ställa upp på träning med liv och lust, men idag var hon riktigt på hugget! Det härliga med henne är att trots att hon är taggad till tusen så håller hon ihop och klarar av att focusera på uppgiften. Härliga hund!

Dagsfärks bild på Loka.

RSS 2.0