Tand för tunga

Ännu en gång har jag fått bekräftat att lita på hunden när det handlar om spår. Jag var "nästan" säker på att hon spårade fel, för det var absolut inget tapp. Var snubblande nära att bryta eftersom spåret ju nästan säkert inte gick där Loka tydligt visade att det gick, man jag höll tand för tunga. Så plötsligt markerar hon lyckligt apporten! Så det var bara att tugga i sig att det är hon som spårar och jag ska bara hänga med...

Ferarri!




Det kräver sin man(!) att köra Ferarri! Det är en konst veta exakt när man ska bromsa, koppla och gasa. Idag blev det mycket gasa, men när du Annika hittat pedalerna kommer ni att hålla er på vägen och ta de snävaste kurvor med elegans.



Loka fick idag nöja sig med att vara åskådare. Men ett varv i spåret och lek med lillmatte är inte helt fel det heller.

Antiklimax

Här har man förväntningar på den stora dagen och åker åtskilliga mil för att få det gjort, så skiter det sig redan i startpallen.


Barmark - spårmark

Nu går det undan. Det blir mer och mer barmark och inspirationen att spåra och träna i största allmänhet ökar med friläggandet av barmark.
På förmiddagen blev det såväl spår- som lydnadsträning. Vad härligt det är att träna med en lättbelönad hund!

Rätt adress....

När man är orättvist behandlad, frustrerad och känner sig maktlös är det lätt hänt att man biter vilt omkring sig. När man sen sansar sig händer det inte alltför sällan att man bittert ångrar de orättfärdiga angrepp man gjort. Det är så dags då! Skadan kan vara irreparabel.
Det är ingen ursäkt att man själv blivit orättvist behandlad att man utsätter också andra för orättvisa. En rättfärdig attack ska självklart ha rätt adress annars sprids osämja och missunsamhet likt ringar på vattnet. Att dra med sig andra bara för att man inte anser sig komma åt den frustrationen egentligen är riktad mot är lågt. Dessutom kan det bädda för ett klimat som lägger hinder för ens egna och andras framtida planer. Det kan med andra ord vara helt kontraproduktivt!
Min uppmaning är; rikta frustrationen till rätt adress eller låt bli!

Vårtecken...

Ett vårtecken i form av ett genomfört MH har gjorts. Därtill ett bra sådant! Grattis Jill och Zack.

En del envisas med att hävda att det inte går att säga att ett MH är bra. Det går visst! Har man någon hum om vilka egenskaper man är intresserad av och man har kunskap att tolka ett MH kan man med fördel se hur de stämmer överens. Att sen inte MH säger allt om en hund är en annan sak. Ska jag göra en riktig bedömning av en hund så måste jag skaffa mej mer information om hunden. Självklart bör man träffa den och än hellre lära känna den. Se hur den fungerar till vardags och i det arbete man är intresserad av. Ett MH kan säkert i vissa fall visa en felaktig bild av hunden, men det visar inte fel i den omfattningen att man utan vidare kan bortse ifrån resultatet.
MH ger sannolikt den mest lättilgängliga ledtråden till var man kan hitta tex en god avelshund, men som sagt det är bara en ledtråd.

RSS 2.0