Kusinträff

Idag när vi var på vår sedvanliga måndagsträning ligger det en Vit herdehund på appellplan. Som vanligt kan jag bara inte låta bli att höra vad det är för hund och var den kommer ifrån, hur den är osv.
Det är en till åren kommen dam på 12 år som heter White Samba. Vid närmare efterforskning visar det sig att Loka och Samba har samma farfar. Så kan det vara om man har en gamla föräldrar, att kusinerna är lika gamla som farsan.

Apellpremiär...

...i spår idag på Oxelösunds BK.

I det hela så är jag nöjd med vår insats. Trots att vi nollade två moment, framförgående och hopp, så räckte det till 238,5 p  och uppflyttning. Framförgåendet trodde jag visserligen att vi skulle plocka hem några poäng på även om momentet på inga sätt är vårt spetsmoment men att vi skulle nolla hoppet var en stor besvikelse. Hoppet som normalt är ett spetsmoment. Det finns massor av bortförklaringar till det men hon hoppade inte vid första kommandot och sen hoppade hon ut och satte sig mycket snett i förhållande till hindret och tyckte att det blev lättare att gå tillbaks. Surt också av det skälet att detta moment ger bra poäng (om det genomförs) med koefficient 4.

Annars gick det bra med 9,5 på spåret och 9 och 9,5 på budföringen. Högt värderar jag också betyget på linförigheten med 9 och 9,5.

Så nu är det till att satsa på lägre klass!

För övrigt fick jag tillfälle att bekanta mej med två Vita Herdehundar. En medtävlande och en tillhörande en funktionär. Mycket roligt att träffa dem i samband med brukset!



MH 4:e gången gillt

Idag fick vi äntligen klart Lokas MH.


1a. 4
1b. 4
1c. 4

2.a 5
2.b 4
2.c 5

3a. 1
3b. 4
3c. 1
3d. 3

4.  3

5a. 3
5b. 1
5c. 5
5d. 3
5e. 2

6a.3
6b. 1
6c. 3
6d. 1
6e. 2

7a. 3
7b. 5
7c. 1
7d. 1

8a. 1
8b. 4
8c. 2
8d. 5
8e. 4

9a. 3
9b. 2

10. 1


Träningstävling

Idag har vi haft den stora förmånen att träningstävla under "äkta" förhållanden. Vi blev ombedda att visa upp oss för deltagare i en spårapellkurs. Så dels för att de skulle få en uppfattning om hur det går till på en apelltävling och dels för att vi skulle få autentiska förhållanden så fanns domare, skrivare, tävlingsledare och publik. Detta var ett kanon tillfälle också för att stämma av inför den stundande tävlingspremiären. Jag får lov att säga att det gick hyfsat och det skulle förmodligen räcka för en uppflyttning.

Nyslickad Tjalve



Det går framåt! Hetsporren Nessie har slickat på Tjalve, visserligen med munkorg...men ändå!

Vår nye flockmedlem

Så har Tjalve gjort entre i familjen. Det var med lite blandade känslor som hundarna tog emot honom. Nessie med sin maniska intensitet och Loka med skräckblandad förtjusning. Det handlar alltså inte om kärlek vid första ögonkastet men det går bättre. Tjalve tar det hela med ro. Han tycks vara en rätt sansad kille som trots allt stohej nyfiket upptäcker sin nya värld. Det ska bli intressant att få följa denne killes uppväxt och se vad det kan bli av honom.

RSS 2.0